Évzáró: 2017

2017... legyen annyi elég, hogy nem az én évem volt. Nem szokásom évösszegző bejegyzéseket írni, de még úgy is tartozom a Teaszünet-díj ...


2017... legyen annyi elég, hogy nem az én évem volt. Nem szokásom évösszegző bejegyzéseket írni, de még úgy is tartozom a Teaszünet-díj válaszaival, és akkor már összeszedek egy pár jó dolgot az elmúlt évből és hogy mit tervezek a blog szempontjából jövőre. :)

2017-ben...
1. teljesítettem a Goodreads kihívásomat - 200%-osan. Vagy igazából még nem, a harmincadik könyvemet még éppen olvasom, de december 31. előtt simán be fogom fejezni.
2. elértük a 100 követet a blog instagramján - köszönöm szépen! (még soha sehol nem volt 100 követőm) 💗
3. szuper helyeken jártunk: voltunk síelni Szlovákiában, borozni Egerben, majd' elfújt a szél Brightonban, voltam egy borzalmasan unalmas konferencián az amúgy csodálatos Gijónban, nyaraltunk a Balatonnál, novemberben pedig Londonban töltöttünk egy pár napot.
4. Nagyon jókat ettünk-ittunk (nálunk a barátom főz, és ebben az évben olyan iszonyatosan jó dolgokat csinált). 🐖
5. megtaláltam az egyik legjobb kávét a kotyogós kávéfőzőmbe
6. rátaláltam egy csomó jó sorozatra: Outlander (könyv és sorozat), a dél-koreai Descendants of the Sun (sorozat), Ambrózy báró esetei (könyv), The Thick of It (sorozat)
7. mennyire jó volt már a Trónok harca hetedik évada?! 🐲


Teaszünet-díj
A szabályok:
1. Köszönd meg a jelölést annak, akitől kaptad a díjat, említsd meg és linkeld be a blogját. Másold be a szabályokat a bejegyzésedbe te is.
2. Mielőtt megválaszolnád a kérdéseket, illesz be egy idézetet, amiről azt gondolod, hogy a legjobban illik hozzád, jellemez téged.
3. Válaszold meg a 8 kérdést, amiket a téged díjazó blogger tett fel.
4. Írj újabb 8 kérdést, amiket majd a te jelöltjeid fognak megválaszolni.
5. Jelöld meg azokat a bloggereket a blogjaikkal együtt, akiket megjutalmazol a díjjal, s magyarázd meg pár szóval, miért pont rájuk esett a választásod.
+1 Kívánj valami szépet az általad díjazott bloggereknek.

Köszönöm szépen Marcsinak és Clara012-nek a Habos Kakaó Blogról a díjat! :)

Sajnos nem találtam olyan idézetet, ami engem jellemezne, ezért álljon az itt, hogy 42.

A kérdések:
1. Ha egy alkalommal bárhova teleportálhatnál a Földön (oda és vissza) azzal a feltétellel, hogy csak egy percet tölthetsz ott, hova mennél és miért?
Egy olyan látványossághoz, ami folyton hemzseg a turistáktól - de hajnalban mennék, amikor még minden csöndes és nyugodt. :)
2. Ha lenne időgéped, melyik történelmi korszakba mennél vissza, mennyi időre és miért?
Egy Doctor Who-s időutazásban benne lennék, a kor és a hely nem számít. :)
3. Mi 2017 kedvenc terméke számodra?
Konkrét terméket nem tudok megnevezni, viszont idén nyáron fedeztem fel a narancs színű rúzsokat - nálam ők lettek az év kedvenc termékei.
4. Szereted a karácsonyi/adventi vásárokat?
Annyira nem hoznak lázba, természetesen szívesen körbenézek, ha arra járok, de csak bizonyos ideig bírom (mondjuk ameddig át nem húzza rajtam valaki a bőröndjét).
5. Hogyan kapcsolódsz ki? Mi pihentet igazán? Milyen a tipikus me-time rutinod?
Szeretek olvasni, különböző arcpakolásokban rémisztgetni a barátomat, illetve kádfürdőzni. Ez azért nagy szó, mert a lakásban, ahol jelenleg lakunk, csak zuhany van, én pedig húsz évig úgy éltem, hogy minden egyes nap fürödtem. Szerencsére most már van "kádam": vettem egy nagy méretű habarcsládát, ami pont befér a zuhanykabinba és kényelmesen tudok benne ülni (igen exluzív, tudom).
6. A blogolás mellett miben kamatoztatod még a kreativitásod?
Sajnos egyelőre még a blogolásba se sikerül belevinnem annyi kreativátást, amennyit szeretnék... Jövőre szeretnék 1) többet foglalkozni a bloggal és 2) többet rajzolni/festeni. 
7. Mennyire tartod magad geeknek? Mennyire érdekelnek a technikai újítások?
Nem igazán érdekelnek (nagyjából azért tisztában vagyok az újításokkal, de nem teljesen naprakész a tudásom) és nem vagyok geek sem. 
8. Melyik híres emberrel töltenél el egy teaszünetet?
Emma Watsonnal!

Az én kérdéseim:
1. Melyik a kedvenc könyv -és filmsorozatod?
2. Melyik az az öt úticél, ahová el szeretnél jutni a következő években?
3. Melyik a kedvenc gyerekkori mesefilmed?
4. Kik a kedvenc youtubereid?
5. Mi a kedvenc süteményed és melyik a kedvenc cukrászdád?
6. Ha te tervezhetnéd meg a házad/lakásod, hogy nézne ki?
7. Kávé, tea, esetleg más? Mit hogyan iszol?
8. Legjobb tanács, ami valaha kaptál?

A jelölteim: Tekla és Tícia

Blogos tervek 2018-ra
1. elindítottam a BlogGyűjtő nevű oldalt, ami egy blogos gyűjtőoldal - sajnos az egyetlen ilyen magyar oldal már nem frissül, így egy csomó jó új blogról és bejegyzésről lemarad az ember. Egyelőre még eléggé fapados, holnap kikerülnek az eddig jelentkezett blogok, a jövő évben szeretném rendesen beindítani az oldalt. Itt eléritek: https://bloggyujto.wordpress.com
2. szeretnék több minőségi időt fordítani az oldalra - nem feltétlenül heti x bejegyzést írni, de amikor "na, akkor most blogolni fogok!" felkiáltással a gép elé ülök, tényleg foglalkozzak a bloggal... és ne csak feleslegesen görgessek valamilyen oldalon.
3. 2018-ban lesz egy pár bejegyzés sorozat is a blogon - január végén jön majd az első, egy sminkes (és lesz egy kávés is).

Na, ennyit 2017-ről. Boldog új évet kívánok minden kedves olvasómnak - köszi, hogy itt vagytok! 💗🎉

You Might Also Like

0 comments