Smink | Így sminkelek én

A blog első bejegyzés-sorozatában sorra veszem a sminktermékeimet és megmutatom a kedvenceimet. Szisztematikusan fogunk haladni, minden ...


A blog első bejegyzés-sorozatában sorra veszem a sminktermékeimet és megmutatom a kedvenceimet. Szisztematikusan fogunk haladni, minden szombaton új részét túrjuk fel a neszesszeremnek - ám még mielőtt teljesen kipakolnánk belőle, jöjjenek az alapok, egy amolyan "így sminkelek én". :)

A kezdetek
Egészen pontosan nem emlékszem, hogy mikor kezdtem el festeni magam, de az biztos, hogy apró lépésekben történt. Először mintha csak púdereztem volna, aztán anyukám vett nekem egy alapozót (mintha ez lett volna az), ezután jött a szempillaspirál, majd pedig jött a szemhéjtus (meg ez-az, amit anyukám odaadott). Az évek során lett egy pár dolgom, de mind belefért a képen látható sárga-barna neszesszerbe úgy, hogy simán be is tudtam húzni a cipzárt. Később, a sminkes blogok és videók berobbanásával (és mondjuk az sem ártott, hogy lett saját fizetésem) az én gyűjteményem is szépen elkezdett növekedni - amiket majd a következő bejegyzésekben láttok, az az elmúlt 4-5 év kemény gyűjtőmunkájának az eredménye. :)

A termékek
A mai napig főleg drogériás vonalon mozgok, a kezdetekben főleg a Catrice és az Alverde volt a favorit, kettejüktől volt majdnem mindenem. Most is elsősorban drogériás termékeket veszek, de érdekelnének a felsőbb kategóriás cuccok is (főleg az alapozók) - egyelőre viszont nem látom sok értelmét annak, hogy tizenezer forintokért vegyek egy alapozót, ha van még 8 másik, amit el kellene használnom. Szóval továbbra is szinte mindenem drogériás, habár most már alapozót a drágább kategóriából veszek - ez talán az egyetlen dolog, amire érdemesebb egy kicsit többet szánni. Termékek kiválasztásában óriási segítség a Krémmánia és a sminkes/szépség blogok/videók,  ha biztosra akar menni az ember, vásárlás előtt érdemes elolvasni egy pár véleményt az adott termékről.


Így sminkelek én
A bőrtípusom: kombinált, zsíros, néha pattanásos, néha vízhiányos.

Minden reggel kifestem magam - még hétvégén is, ha megyünk valahová. Hazaérve azonban rögtön mosom is le, itthon nem szeretek sminkben lenni, zavar, hogy nem dörzsölhetem meg a szemem. 😃 
Nagyjából 20 percet töltök sminkeléssel - lehet, hogy ez valakinek sok, nekem ez még belefér (se gyerekem/kutyám/macskám). Egész napra sminkelek (tehát 8+ órára), szóval ez a 20 perc  a reggelemből nem is olyan borzasztóan nagy ár azért, hogy egész napra jól nézzek ki (sminkügyileg, ugyebár). Napközben csak megigazítani szoktam, ez általában abból áll, hogy egy mattító lapocskával átmegyek az arcomon és utána lepúderezem a kritikus területeket - általában délután, addigra fényesedik át a bőröm. A táskámban van még egy cushion alapozó is, arra az esetre, ha véletlenül lekopna az alapozóm (főleg az orromról).
A reggeli sminkelésnél általában a bőröm szépítgetésével töltöm a legtöbb időt - erre még akkor is szánok időt, ha mondjuk késésben vagyok. Úgy vagyok vele, hogy inkább késsek 10 percet, de azért kinézetre legyek rendben, minthogy rohanjak, leizzadjak és még szarul is nézzek ki (amitől aztán rosszul is érzem magam). Ha tényleg iparkodnom kell, akkor is feldobok egy kis alapozót és púder, átszaladok a szemöldökömön egy szemöldökformázóval és kifestem a szempillámat.
Természetes fénynél szeretek sminkelni, az alapozáshoz és a púderezéshez pedig a tükröm nagyítós oldalát használom, hogy a lehető legtermészetesebb végeredményt kapjam (persze ilyen közelről szinte soha senki nem nézi az ember arcát, de ha a nagyítós oldalon elégedett vagyok a végeredménnyel, akkor normális viszonyok között is jól néz ki a sminkem). Nálam az alapozás a következőkből áll: primer, alapozó, folyékony korrektor szem alá, krémpirosító, szemhéjalap, kétféle púder, highlighter, por állagú pirosító. Ezt követi a szemöldök rendberakása (ceruza + gél), majd a szemsmink (minimum egy szemhéjpúder, ceruza a szempillatőbe, szempillagöndörítő, spirál, világos ceruza a vízvonalra) , ami kedvtől és rendelkezésre álló időtől változik. A legvégén jön a rúzs (több is, mert szeretem kombinálni őket), ez a másik dolog, amit napközben megigazítok.


Tárolás
Szerintem sok sminkcuccom van, de még bőven átlátható az egész gyűjtemény (a múltkori takarítás óta meg pláne). Egy böhöm Women'secret neszesszerben van mindenem, ami nem rúzs - az összes alapozó, primer, púder, pirosító, szempillaspirál, szemceruza -, ezeknek a tetején pedig egy kisebb neszesszerben az összes szemhéjpúder. A rúzsok két tárólóban vannak, az ecsetek pedig kettő kiszuperált teásdobozban. Illetve van még egy titkos neszesszerem a szekrényben, ebben vannak az éppen nem használt ecsetek és egy pár tartalék szemhéjpúder (mert mondjuk az essence leárazáson kettőt vettem belőlük). Általában a fürdőszobában sminkelek, de a hálószobában tartom az összes cuccomat, és a neszesszernek hála könnyen át tudom vinni az összes dolgomat az egyik helyiségből a másikba.
A fenti rúzsos képből talán kitalálhattátok, hogy a rúzsok a gyengéim, viszont az ő tárolójukkal vagyok a legkevésbé elégedett - szerintem az összes elférne egy négyszet alakú dobozban, aminek magasabb fala van. A rúzstárolókat egyébként ajándékba kaptam, aranyosak meg helyesek, de szerintem sokkal több helyet foglalnak el, mint ami valóban indokolt lenne. A két tároló egyébként a piperés szekrényemben lakik - ez egy kétajtós pici szekrény, ebben vannak a körömlakkjaim, parfümök, szép dobozok (???), éppen nem használt neszesszerek és a tartalékok.


Ebben az évben azon leszek, hogy minél több terméket használjak el és tényleg csak olyat vegyek, amire szükségem van és/vagy pótolni kell (szempillaspirál, púder). Ennek ellenére tudom, hogy be fog csúszni egy pár dolog, de nem fogom emiatt rosszul érezni magam - általában ilyenkor talál rá az ember azokra a dolgokra, amiket már régóta keresett. :) 

A sorozat következő részében az alapozásról lesz szó - és már konkrét termékeket is mutatok majd. :) Addig is megtaláltak Instagramon, rövid terméktesztekért és bejegyzésekért kövessetek ott is. 💄


You Might Also Like

2 comments

  1. Kialakult nálam egy öngerjesztő folyamat. Mióta írom a blogot, elzárkóztam az elfogyott-posztoktól, nem akartam gyűjteni a csomagolásokat. Aztán került néhány szép doboz, hm, mit is kellene tartani bennük? Csak nem a kiürült csomagolásokat? Ó, de ebbe nem fér, kellene még egy doboz... Hát ez van. Amúgy elismerem, hogy cicatermészet vagyok :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Én bonbon és anyukám pixiboxos dobozait gyűjtöm, de nem tudom, hogy minek és miért :D

      Delete